Gossalba a Petra

Petra és un poble situat a 10 kilòmetres de l’agroturisme, a 111 metres d’altitud i amb 2.800 habitants. És famosa per ser la vila on va néixer Fra Juníper Serra el 1713, conegut per la seva tasca d’evangelització a Califòrnia, on morí.

En sortir de Gossalba travessam Binifarda, la finca veïna, per rodejar Sant Joan pel nord i agafar el camí que deixa a l’esquerra la possessió de “La Bastida”, fins que trobem el camí de Son Baró, on giram a la dreta.

Ara tornam endarrere una mica fins a trobar el camí de Son Maimó i fer-lo fins al final, on, per creuar les vies del tren hem de fer ziga-zaga i passar per sota la carretera i després per dalt del pont per tornar al camí rural que ens farà entrar a Petra per l’esquena de l’església de Sant Pere.

Al poble es pot visitar la casa Museu de Fra Juníper Serra i es hermosa la zona del Convent de les Monges i el Convent de Sant Bernadí.

Les dues places que conformen el centre de la vila són sempre plenes de gent.

Informació sobre la ruta

  • Ruta recomanada per fer des de l’Agroturisme Gossalba en bicicleta o a peu. Tot el camí discorre per camins rurals excepte un petit bocí per una carretera secundària per fer una ziga-zaga.
  • Dificultat mínima.
  • Ruta lineal, d’anada i tornada pel mateix camí. També podeu fer una ruta circular si, en tornar, anau cap a la Basílica de Bonany i feis aquesta excursió de tornada.
  • Track de la ruta en format GPX.
  • Mapa de la ruta en format PDF.